programy GASTRO stanowią kompleksowe rozwiązanie do prowadzenia sprzedaży, rozliczenia oraz kontroli utargów, magazynów i kalkulacji w gastronomii.
z programów GASTRO korzysta w polsce prawie 6000 punktów gastronomicznych.
system gastronomiczny GASTRO składa się z programów:
- GASTRO POS jest samodzielnym programem sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych. program powstał w celu wyeliminowania ograniczeń funkcjonalnych, jakie stwarzało posługiwanie się na stanowisku kelnerskim/barmańskim kasą fiskalną.
- GASTRO SZEF prowadzi gospodarkę magazynową firmy w oparciu o dokumenty magazynowe oraz sprzedaż zrealizowaną na stanowiskach kelnerskich.
- GASTRO FINANSE jest prostym i intuicyjnym w obsłudze programem do pełnej kontroli biznesu gastronomicznego. każdy manager czy właściciel gastronomii ma dostęp do szerokiej gamy analiz i zestawień (wyniki finansowe, analiza wszystkich kosztów, zobowiązania, inne) oraz narzędzi przydatnych w codziennej pracy osób zarządzających gastronomią.
program GASTRO POS stanowi samodzielny program sprzedaży kelnerskiej i barmańskiej na ekranach dotykowych. powstał w celu wyeliminowania ograniczeń funkcjonalnych, jakie stwarzało posługiwanie się na stanowisku kelnerskim/barmańskim kasą fiskalną.
obsługa programu GASTRO POS przypomina pracę na zwykłej kasie z tą różnicą, że klawisze są wyświetlane na ekranie a wybór potraw jest prosty i intuicyjny, przy tym nieporównywalnie szybszy
identyfikacja kelnera następuje wg kodu lub z użyciem karty magnetycznej. system przewyższa ergonomią oraz swoimi możliwościami każdą kasę gastronomiczną. połączenie GASTRO POS z programem GASTRO SZEF tworzy zintegrowany system rozliczenia gastronomii – od dostaw po sprzedaż i wydanie potraw.
program GASTRO SZEF prowadzi gospodarkę magazynową firmy w oparciu o dokumenty magazynowe oraz sprzedaż zrealizowaną na stanowiskach kelnerskich. kontrola zużycia surowców na podstawie założonych kart kalkulacyjnych program wykonuje odpowiednie rozchody składników potraw, oblicza kalkulacje, marże, wsad do kotła oraz zapotrzebowanie surowcowe.
dane programu są podstawą ewidencji materiałowej w cenach zakupu oraz gastronomicznych, również z automatyczną dekretacją do wybranych systemów finansowo-księgowych.
Pełna kontrola finansów
- realny wynik finansowy z działalności gastronomicznej
- analiza kosztów surowcowych
- analiza kosztów operacyjnych
- analiza kosztów personalnych
- analiza food cost
- analizy okresowe
- analizy porównawcze